onsdag 27 maj 2020

Pergola-planer

Här sitter jag och drömmer.....eller planerar....

Tänk att sitta i en pergola med vindruvor som klättrar och ger frukt och fullt med andra blommor i större och mindre krukor runt om. Blommorna ska klättra i hörnen av pergolan i ramar med armeringsmattor. Då syns inte spaljéerna och de är underhållsfria. Väldigt fint mot det röda teglet på huset också. Utdragbara gardiner i taket som går längs vajrar..

 Ett måste är förstås luktärter, rosenskära, ringblommor och tagetes... En hängkorg i ena hörnet och bord och stolar som har det där härliga gunget som gör att man kan sitta länge.

Skissar på en pergola och dricker kall O’boy


Blomlådorna ska jag tillverka själv men pergolan får jag nog be om hjälp att tillverka. Det går så mycket lättare om man är två.... och där den ena har både kunskap och rätt grejer förstås.....


Har inte ritat ut var blomlådorna ska stå än men jag har tänkt att mot väggen längst bak i bild på utsidan av pergolan och till vänster och framför (alltså längst hit i bild) ska det stå större lite djupare blomlådor för perenner främst. På golvet inne i pergolan ska det stå krukor med blommor för säsongen.... kanske lite kryddor också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar